Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jakim Jesteś Człowiekiem

Pozaklejani łatkami, poukrywani za maskami,
z wyuczonymi i kupionymi za forsę charakterami,
na podstawie tego tylko którą partię popieramy
swe prawdziwe człowieczeństwo
w imię diabła zatracamy ...

Dzisiaj stań przed Stwórca nago
i zapomnij o swych rzeczach,
On pokaże Ci tą prawdę,
której nigdy nie zaprzeczysz ...
Bo dla Niego nie jest ważne
co nabyłeś w sklepie czekiem
tylko czy potrafisz kochać
i czy jesteś Ty człowiekiem.

To nie ważne co w tych księgach
albo w necie wyczytałeś,
nasze życie na tym świecie
bardzo trudnym jest sprawdzianem ...
będziesz błądzić bardzo długo,
lecz się prawdy dowiesz z wiekiem
gdy zrozumiesz jak to ważne
jakim jesteś Ty człowiekiem.

Najcenniejszą w życiu ''rzeczą''
to móc kogoś uszczęśliwić,
sprawić aby czuł się dobrze
i go niczym nie zadziwić
takim co by w nim zabiło miłość, wiarę i nadzieję
i przez Ciebie tak sprawiło,
że się diabeł podle śmieje.

Teraz ubierz się z powrotem i spojrzyj ...
swoje rzeczy owszem doceń, lecz dojrzyj ...
popatrz w lustro w swoje oczy i powiedz
przede wszystkim jaki z Ciebie jest człowiek.

70 826 wyświetleń
1129 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!