Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ubytki

Poza jasną stroną bywam
gdy miłości mi ubywa.
Rozpacz
ta ogarnia moje serce
i zostawia mnie w udręce.
Radość
uśmiech goni za uśmiechem
nim się zdąży odbić echem
w smutku.
Każdy dzień w nim jest skąpany
nim pokrapiam swoje rany.
Lęki
cień rzucają na plany moje
nim zdążę zawalczyć o swoje.
A Nadzieja
po raz ostatni jest tą ostatnią
i czyni mnie w działaniu stratną.

2385 wyświetleń
23 teksty
0 obserwujących
  • krysta

    9 June 2016, 21:32

    Życzę by nadzieja nie opuszczała...
    Pozdrawiam.