Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Bez sprzeciwu

Powtarzam wciąż własne zdumienie
i drżę na dźwięk jego imienia
tak pięknie kłamał patrząc mi w oczy
mówiąc językiem czystej poezji
szokował bezpośredniością
i śmieszył pałającym wzrokiem
nieupoważniony do mojej bliskości
ostatnim atutem
zagarnął mnie jak okruch światła
naturalnym rytmem stanowczego
bądź mi...

5610 wyświetleń
21 tekstów
43 obserwujących