Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powstań Narodzie!

Powstań Narodzie! Tyś przez wieki męczony
Powstań i walcz a będziesz znów wyzwolony
Judasz Cię sprzedał za dotacji garść srebrników
Sprzedał Cię Brukseli a z nas zrobił niewolników

Powstań Narodzie! Ciemiężcy bata się nie lękaj!
Walcz! Nie poddawaj się! Przed wrogiem nie klękaj!
Zerwij kajdany, spal akt poddaństwa!
Razem odnowimy potęgę państwa!

Walcz Narodzie! Chwyć za szpady rękojeść
I nie poddawaj się, choć bat sprawi boleść
Drugą dłonią złap i unieś flagę Polskiego Królestwa
Ruszymy z Tobą do boju! Nie braknie nam męstwa

Zaśpiewaj nam Mazurka Ojczyzno kochana
A za Tobą ruszy żołnierska brać oddana
Ruszy każdy dywizjon, legion, cała armia nasza
Odzyskamy Suwerenność, powiesimy Judasza!

4984 wyświetlenia
60 tekstów
14 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!