Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje byłe marzenie

Powróciło do mnie wczoraj
moje byłe marzenie.
Pojawiło się niczym pędzący bumerang.
Poraziło, przygniotło, ogłuszyło...
W jednej chwili stałam się wobec niego bezbronna
- tak jak kiedyś.
Nie potrafiłam mu powiedzieć:
odejdź, już cię nie chcę, nie potrzebuję,
teraz marzę o czymś innym.
Nie potrafiłam mu zaprzeczyć,
kiedy powiedziało, że nie będę w stanie bez niego żyć.
Pokonało mnie moje byłe marzenie
i teraz znów marzę o miłości...

13 268 wyświetleń
110 tekstów
47 obserwujących
  • honey_007

    24 May 2010, 21:35

    Dziękuję Dawidzie :)
    Myślę, że w wieku 21 lat masz pełne prawo czuć się jeszcze czasami jak małolat, w wieku kilkunastu lat nasze życie naprawdę wydaje się bardziej nieprzewidywalne i zaskakujące, obfitsze w przeróżne sytuacje mniej lub bardziej banalne, ale zawsze owocujące ogromnymi przeżyciami i emocjami ;) Sporo w tym racji, że im bardziej dorastamy to miłość traci dla nas swój niewinny urok i romantyzm, "oprawa" traci na znaczeniu...nie ma polnych kwiatów zrywanych na łące, biegania po deszczu trzymając się za rękę czy wpatrzonych w siebie oczu przy blasku księżyca...może zwyczajnie brak na to czasu, ale myślę, że jeśli komuś zależy zawsze znajdzie chwilę na jakiś romantyczny gest w stronę ukochanego, bo jest on więcej wart niż może nam się to wydawać...:))

    Niepoprawni romantycy - jest nas na pewno więcej niż myślisz, musimy walczyć o swoje przetrwanie! Pozdrawiam cieplutko :D

  • 24 May 2010, 19:24

    Oczywiście zamiast ludzie miało być życie. Czy się w końcu nauczę czytać to co zamierzam dodać w komentarzu? Oby...

  • 24 May 2010, 19:20

    Jak miło raz na jakiś czas przeczytać coś pięknego. Hmmm i jeszcze coś o miłości. Kiedy to było się nastolatkiem i marzyło o tej jedynej księżniczce? To były czasy! Niestety ludzie dorośleją, a miłość traci cały swój romantyzm, swoją niewinność. Jednak ja w wieku 21 lat nadal zachowuję się jak małolat. Szukam tej idealnej. A pamiętajmy, że ideały nie istnieją! Z resztą wtedy ludzie strasznie byłoby nudne.
    Może ludzie tacy jak ja kiedyś wyginą. Obym tego nie dożył.

    Pozdrawiam

  • Quelle

    29 April 2010, 12:02

    piękny wiersz :)

  • honey_007

    28 April 2010, 21:19

    Dziękuję bardzo...:))

  • gosiaczek098

    28 April 2010, 19:54

    rozpływam się...! :)
    marzenia są po to,żeby je spełniać...a nie po to żeby o nich zapominać albo zastąpić innymi...mniej ważnymi...