Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zachód słońca

Teksty z obrazami - Zachód słońca - exsilentio
Zachód słońca - exsilentio

Powolny cień przetapia złoto.
Przyglądam się, jak patrzysz w milczeniu.
Świat zasypia, a sen falami się mieni.
Nasza chwila, Pięknoto.

Wczoraj jest jutro, kiedy jutra nie ma.
…Ile jeszcze minie dni
Zanim domu otworzę drzwi?...
Dziś jest tylko między nimi drżeniem.

Kiedy traci się wszystko nie mając nic
Wolność rozbija najpiękniejsze gamy,
Cisza tańczy ze snami
A marmur smakuje jak pył.

Nie ma już tego słońca i ciebie, kochana…
Słowa jak bursztyny,
Miłość do dziewczyny.
Tyle zostało z nas w zasypiających falach.

Reszta poszła z dymem.
Dlatego bez końca
Śnię o ostatnim zachodzie słońca,
A świat za horyzontem ginie.
Kiedyś wszystko to minie.
Pozostanie miłość gorąca.
Pozostaniesz przy mnie.

Quidem.art

42 054 wyświetlenia
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!