Menu
Gildia Pióra na Patronite

Morfeusz

Powoli przygasa niebo
dzień jak płomień
odchodzący w ciemność

Noc mi oczy zamyka
by nie oślepić wspomnień
iskrami gwiazd

Czym jest bezsenność
nie umiem zapomnieć
budząc się w snach

101 483 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • 10 February 2014, 05:11

    eee tam ładne to

  • 9 February 2014, 18:06

    Śliczna żonglerka słowem i... snami.
    Pozdrawiam. :)

  • Adnachiel

    25 January 2014, 13:30

    Giuli, najważniejsze że podoba się Tobie :)

    Natalio dziękuję Ci bardzo :)

    Krysiu, rozszyfrowałaś mnie :) A myślałem, że uda mi się ukryć tęskne spojżenie.

    Miłego dnia.

  • giulietka

    25 January 2014, 10:09

    Misternie utkane wersy z wprawnością biegłego pióra!
    I pomyśleć, że ktoś mi się zarzekał, że wierszy nie będzie pisał;)

    Brawo!
    Ps. Uriel byłby zachwycony...

  • Czinka

    25 January 2014, 08:51

    Piękny wiersz tęsknotą pisany.Pozdrawiam

  • Janya

    24 January 2014, 19:59

    Świetny wiersz;)

  • Adnachiel

    24 January 2014, 18:06

    Serdecznie dziękuję za Wasze wpisy.
    To bardzo miłe.

    Hmm, nie znam się na haiku :)
    Napisałem wiersz :)

    Pozdrawiam ciepło w ten mroźny wieczór :)

  • krysta

    24 January 2014, 18:03

    śliczny wiersz...

  • Pechowa_

    24 January 2014, 18:03

    Czarujesz ujmująco ... ;)

  • scorpion

    24 January 2014, 18:02

    Budząc się w snach... Ciekawe wersy, bardzo ładnie o Panu Snów.

    Czy to budowa w stylu HAIKU?