Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powoli
otrzepię się z popiołów Nas
zapomnę Twój świat
ubiorę białą szatę,
i pomaluję
swoją rzeczywistość
nową paletą
nieznanych dotąd barw

Na skrzydłach odfrunę
do miejsc,
w których
już nigdy mnie nie znajdziesz

Nie zgubię pantofelka,
spalę wspomnienia

Dłutem wydłubię oczy
Obcęgami obetnę język
Już Cię nie zobaczę
Już mnie nie usłyszysz

Czerwone róże na nowo
zakwitną w moim sercu

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • 9 February 2018, 09:29

    Dziękuję dziewczyny

  • giulietka

    8 February 2018, 13:02

    Trudny, ale takie najwięcej nas kosztują.
    Pozdrawiam.

  • kati75

    8 February 2018, 11:51

    Mocny wiersz szczególnie te strofy"Dłutem wydłubię oczy
    Obcęgami obetnę język
    Już Cię nie zobaczę
    Już mnie nie usłyszysz ale róże zakwitną tylko otwórz się na nowo !