Menu
Gildia Pióra na Patronite

break up.

powinnam obudzić się
jak rosa
powietrzem chłodnym i czystym

wyglądać i deszczu, i słońca
parować powoli otulona ciepłem
zastygać w kryształy chłodniejszym powiewem
stawać się chmurą
ulatać na wietrze
i zwiedzać światy
nadniebne, podwodne
wśród ptasich piór i sierści zwierzęcej
i stawać się łzą czyjąś, i potem
napajać ulgą strapionego wędrowca
nie kończyć się, nie zaczynać
od świtu do zmierzchu, od zmierzchu do świtu

tymczasem
drżę w obawie
by ten mały listek
nie wypuścił mnie
nie roztrzaskał mnie o ziemię

12 126 wyświetleń
229 tekstów
6 obserwujących
  • Cris

    20 March 2017, 18:09

    Zatrzymuje, ciekawe wersy.
    Pozdrawiam.