Menu
Gildia Pióra na Patronite

tajemnica

Powiem Ci w tajemnicy...
Znam takie oczy niebieskie co o łyk miłości proszą ,
Barki znam silne co bagaż trosk noszą .
Znam oplatające jak bluszcz delikatne dłonie ,
I znam takie serce , które gaśnie , a potem znów płonie .

Znam uśmiech taki co zawsze rozświetla twarz moją ,
I znam marzenia takie , które skrzydeł dodają i niepokoją .
Znam sny jak szatan zmysłami opętane ,
Łzy znam , bez przyzwolenia płynące same .

Znam uczucie opuszczenia , zdrady i złości
I znam uczucie pięknej gorącej miłości .
Znam uczucie lęku , troski i niepewności ,
Pożądania , przyjemności i znam uczucie zazdrości .

Serce moje też i inne tajemnice kryje ,
Ale tych Ci nie wyjawię póki żyje .
Powiem tylko , że na przekór światu i Twojej osobie
Czuje że żyje - dzięki Tobie

78 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
  • krysta

    19 May 2014, 12:15

    ujmujący wiersz...
    pozdrawiam :)

  • 27 April 2014, 03:46

    urzeklas mnie tyn wierszykiem