Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen

Powieki opadające niczym dwa płatki,
Które na przekór kwiatu zrobiły sobie wolne.
Cisza, spokój, Ciemność

Zmiana światów,
Wirująca rzeczywistość poprzeplatana
Srebrnymi wstęgami marzeń.
Wszystko gra.

Co to było?
Wieloryb przepłynął nad miastem.
Nie dziw się, to Twój sen.

Domek z kart?
Nie.. Wieżowiec.
Teraz chatka.

Pustynia,
Morze,
Miasto.

Sen zmienia się,
Tak samo jak ludzkie myśli.
Tu przybierają formę.

Marzenia,
Pragnienia, Ciemność
Budzisz się.

127 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!