Menu
Gildia Pióra na Patronite

Monolog

Powiedz, powiedz mi, czym tak się zadręczasz, mój Drogi.
Czyż to Twój los Cię tu sprowadził, Twój los ubogi?

Czyżbyś toczył nieustanną walkę?
Bez happy end’u, bez oklasków;
Nie słyszysz Twej duszy wrzasków?

Cóż Ci zostało, kiedy to wszystko tłamsisz w sobie;
Liczysz, że ktoś z przyjaciół Ci powie?

Może w ogóle, bo na co to komu;
Kiedy to nie tylko Ty jesteś u dołu.

8687 wyświetleń
65 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!