Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słońce

Powiedz mi słońce
gdzie blask swój skrywasz
Powiedz mi słońce
czemu chmurami mnie okrywasz

Matko jasności wszelakiej
wiosnę zabrałaś ze sobą
Matko ciepła utęsknionego
zabrałaś wszystko wraz z moją połową

Z pamiętnika 08.2012

99 857 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • Okterka

    17 October 2014, 22:37

    Bardzo ładnie, umiesz poruszyć serca ;))

  • krysta

    17 October 2014, 21:17

    wzrusza...ładnie napisany wiersz.
    pozdrawiam.