Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sztorm w pogodną noc

Powiedz mi jedno…
Moja Najdroższa
Dlaczego to robisz?
Dostałaś rozkaz?
Ile bólu…
Skrywasz w swym wnętrzu?
Chciałabym pomóc..
Towarzyszyć Ci w deszczu…
Wiesz, że Cie kocham
Potrzebuję…
od dziecka widzę
Jak się rujnujesz…

Powiedz dlaczego?
Moja Najmilsza,
Wlewasz w siebie,
to co zabija…
Wiem, że Ci ciężko.
Zgrywasz twardzielkę.
Pragniesz spokoju,
Niczego więcej…

Oddaj mi proszę…
Nie krzycz jak demon,
kiedy opróżniam,
Twych szklanych „przyjaciół”.
Nie szarp się z sobą…
na widok zlewu,
wiesz, że zatoniesz?
nim dobijesz brzegu…

Podaj mi rękę…
Pójdziemy razem…
Kochana Ma-mo!
Jak Bóg mi świadkiem…

Oświetlę nam drogę…
Trzymając w ręku,
Aż jedną zapałkę…

https://www.youtube.com/watch?v=hQyzEyIf7P0

8499 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!