Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powiedz mi, ile z Ciebie mam?
Gdy Cię nie ma
Pustkę cichych ścian
A gdy jesteś
Kłótnią przesiąknięte
Elektryczne powietrze

Powiedz mi, kiedy Ciebie mam?
Czy gdy leżysz cicho
Udając mocny sen,
Czy gdy z przyzwyczajenia
Przed wyjściem całujesz mnie
W policzek?

Powiedz mi, jak ja Ciebie mam?
Jak uschnięty kwiat kroplę wody?
Jak ścieżka drogowskaz?
Czy jak pusty talerz głodny...
Jak zmarznięty, wiatr chłodny...

18 362 wyświetlenia
147 tekstów
43 obserwujących