Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krzyk Ciał

Powiedz mi
czy usłyszysz mój śpiew?
zdaje się... słyszysz tylko krzyk
krzyk jest bezpłciowy
każdy może krzyczeć

Krzycz więc, krzycz! Może cię usłyszą!
ci co głusi nawet na grzmot pioruna w ich serca
może krzyk
to już jedyne wyjście
jedyne wejście

Trwam w nadziei śpiewu
śpiew także może krzyczeć
pozostając jednak śpiewem
śpiew nie tyka się drapieżców
lecz także doń nie dociera

Czy więc krzyczeć?
czy oddać się na łaskę bezdusznych ciał?
to jak stać w deszczu
będąc z cukru

Na co liczysz
będąc owcą na pożarcie
na co liczy wilk
widząc taki smaczny kąsek
może jedynie zaspokaja instynkty?

A co zaspokaja owca?
owca nie krzyczy
jak lód na słońcu
staje się wszystkim
i wszędzie

81 753 wyświetlenia
826 tekstów
102 obserwujących
  • fyrfle

    27 December 2019, 13:41

    Owca licz na coś co jest za horyzontem. Dlatego trzeba w życiu gromadzić kilka zwierząt w sercu.