Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skruszony Liść.

Powiedz mi
chcesz?

Dzisiaj chcieć
jak liść na wietrze
wyschły i
skruszony
w drobne kawałeczki

Czy chcesz?
chcieć to
odnaleźć
drobne liścia kawałeczki
i złożyć wszystkie
w spójną całość
i w całości
drzewo zazielenić

Dzisiaj chcieć
jak liść na wietrze
i ludzie zawsze tak chcieli
i tylko tak...

81 753 wyświetlenia
826 tekstów
102 obserwujących
  • dana1596

    5 June 2014, 01:24

    nieraz się zastanawiałam, czy chciałabym pozbierać te kawałeczki i zazielenić moje drzewo....smutna by była moja odpowiedź, a bezlistnych drzew mnóstwo...