Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dłuższa forma fraszki na seksizm

Powiadają,którzy nie znają jej z bliska,
Że premiera Broszka, to tylko sołtyska.
Zawistni tak mówią, ci co krewetki żarli,
A krewetki winem za trzynaście tysi wsparli.
Nikt tak Gaude Mater nie bronił w kołchozie,
Z racji tego, że pod broszką ma serce i Bozie.
Jej dusza, to Bóg od morza do morza Ojczyzna,
Nie różnorodności moralna zgnilizna.
Takiego jak Ona nie ma dzisiaj mężczyzny,
Nawet Mateusz nie ma w słowach tej tężyzny.

Nie widzę następcy prezesa pośród męskiego świata,
Gdzie więc naczelnik nie może tam ze Sycowa Beata.
Gdzie prawo nie sprawiedliwość i skręcać zaczyna,
Bóg zesłał supermana, nazywajetsja Krystyna.
Słowem tak nie operuje dziennikarz wszetecznik,
Jak totalnych miażdży językiem pani rzecznik.
Kolejne są jeszcze prawe i sprawiedliwe kobiety,
Zwycięskie piękne,choć wyszydzone niestety.

Wisienką na tym torcie cudownego antyseksizmu,
Agata Pierwsza foul total buldożer neo feminizmu.
Halabardą tarczą Polaków wszech pokrzywdzonych,
Neoliberalizmem i lewackością zagrożonych.
Jest pierwszą żoną,pierwszą mamą, pierwszą damą,
Ciszy serca, spokoju ducha, oraz mądrości gamą.
Jest równa swojemu genialnemu mężowi prezydentowi.
Perła w koronie, którą kiedyś przywdzieją prezesowi.

Że kobiety mniej zarabiają, nie mów takich bździnek,
Przeczą o tym konta innego prezesa zaufanych martynek.
Dobrze oj jak dobrze go reprezentując się sprawowały,
Będą zapewne w radach bogatych zasiadały.
Facet tyle na koncie nigdy zer nie zobaczy,
Bo przez rok na koncie urośnie mu ledwo czterdzieści tysiaczy,
Tyle co miesiąc w miesiąc ma owa blondyna,
Wiesz już równość sprawiedliwość to kpina.
Prawo to środkowy wymierzony w ciebie palec,
Sędziny na lichwę pożyczającej biznesmenowi szmalec.

Publiczna opinia powiada - seksizm dotyczy kobiety,
Ale o miano pokrzywdzonych walczą też elgiebety.
Ja tam uważam najbardziej poniżeni są mężczyźni,
Wyżywa się na nich wszelki inny niż facet bliźni.
Sam znam jedną taką żonę naprawdę wredną jędzę,
Każe chłopu sprzątać i marzy jej się być księdzem!
Pora na stanowczą mocną końcową konkluzję,
Zakończmy te wszystkie niepotrzebne seksizmu aluzje.
Poustalał onegdaj patriarchat mądre parytety.
Są tyko dwie płcie i w ramach nich miejsce dla kobiety.

297 744 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!