Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Ósmy kolor tęczy~~


Poszukam tęczy ósmy kolor
Na złość szarościom dookoła
Odnajdę idąc hen przed siebie
Zawrócić mnie już nikt nie zdoła

Gdy go odnajdę to powrócę
W deszczu ..bo po nim tęcza płonie
W złotych promieniach słoneczników
Co grzeją zimne czasem dłonie

Jaki on będzie nie wiem sama
Pewnie sam w sobie wyjątkowy
Dopełni sobą tęczy gamę
Świat będzie bardziej kolorowy

Gdzie będę szukać by go znaleźć
Przeszukam wszystkie strony świata
Może jest jednak bardzo blisko
Jak dotyk słońca w pełni lata..

109 503 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • 24 May 2015, 00:04

    Intrygujący tytuł, perspektywa dalekiej podróży, poszukiwania i nadzieja na powodzenie wyprawy. Optymizm aż tryska już ubieram buty. A może wystarczy się rozejrzeć. Świetne. Pozdrawiam

  • 23 May 2015, 03:08

    "Non omnis moriar" ...

  • krysta

    16 May 2015, 21:55

    wiersz jest jak ''~~Ósmy kolor tęczy~~''
    piękny...pozdrawiam Agnieszko :)

  • mill

    14 May 2015, 06:44

    ...śliczny wiersz....ciekawa tematyka aż rozmarzyć się o tych kolorach chce...fisz....

  • 13 May 2015, 09:07

    Bardzo ładny ;)

  • 13 May 2015, 00:55

    Bardzo ładny :)
    Pozdrawiam:)