Menu
Gildia Pióra na Patronite

Magia Nocy Świętojańskiej

poszła na jagódki Zośka
śpiewem drogę sobie umilała
lecz o kwiecie paproci ciągle myślała
mech łaskotał w stopy
odgłosy ptaków śpiewem
wiodły ją na polankę
czas do północy płynął
wolnym krokiem
lecz serce nie do końca
szło tym tropem
mimo czystości zdobędę szczęście
sama z nim zostanę
z ubogiej panny
zamienię się w damę
szelest łamanych gałęzi
przerwał bajanie
młody gajowy wyskoczył
jak na zawołanie
swym wzrokiem ją zauroczył
w sercu żar rozpalił
rozświetlił jej zamiary
noc powiła
czary

4692 wyświetlenia
47 tekstów
3 obserwujących
  • vikkka

    18 March 2014, 15:25

    Pozdrowionka dla ciebie Krysiu już lecą ....

  • krysta

    18 March 2014, 11:49

    i ciepło się zrobiło
    pozdrawiam Elu :)

  • vikkka

    18 March 2014, 10:39

    RozaR--a faktycznie -tylko twoje bardziej na czasie....pozdrawiam

  • vikkka

    18 March 2014, 10:35

    Tak tez lubię ma swoje tradycje ....pozdrawiam

  • RozaR

    18 March 2014, 10:17

    Ja napisałem podobnie tylko z innego punktu widzenia.