Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapomniane serca

Teksty z obrazami - Zapomniane serca - Infinite Gentleman Night
Zapomniane serca - Infinite Gentleman Night

Pośród wspomnień, kurzem mijającego czasu okrytych
zmierzamy ku przyszłości przez innych zapomniani,
na krawędziach poranionych uczuć wciąż dryfujemy
wspólną przeszłością niczym pajęczyną na zawsze splątani.

Żyjąc obok siebie, obejmujemy wciąż zimną pustkę ramionami,
boleśnie o wspomnienia swoje wrażliwe serca obijając,
przyciągając siebie stęsknionym wzrokiem niepewnym
pośród łez samotności, nadziei dotykiem szukając.

Nie pozwólmy więcej by ucichła jedyna dla nas nadzieja,
osuszmy rosę rzęs, przecinając ciszę gorącymi oddechami.
Tęczę zapomnianych uczuć malujmy drżącymi wargami,
wplatając jej cudowne barwy, pomiędzy wspólnymi marzeniami.

~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~
13.12.2020

10 921 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących