Menu
Gildia Pióra na Patronite

w trasie

Pośród promieni słonecznych
poranną mgłą
krzyże rosą błyszczą

Powykrzywiane czasem
zagadki ludzkich łez
bezmyślności chwilą okrywają

Dzień się budzi
dat pamięcią
niedoczekanych mil

99 871 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • onejka

    5 June 2014, 22:39

    jeśli mowa o krzyżach przy drodze, robią wrażenie, szkoda, że wciąż ich przybywa, bezmyślności siłą....

  • taktojax

    5 June 2014, 21:59

    o tą mgłę biega...

  • Julka 10

    5 June 2014, 21:56

    "...poranną mgłą
    krzyże rosą błyszczą..."

    pod takim wersem...musiałam się...zatrzymać..........
    pozdrawiam.