Menu
Gildia Pióra na Patronite

Talizman z łez

Pośród leśnych wrzosów
kiedyś...
gubiłam swoje łzy
a ty zbierałeś je o poranku
pomiędzy
srebrnymi kroplami rosy
jak talizman.... na szczęście
każdą z nich zamykałeś
w swojej dłoni

I marzeń tak wiele obudziłeś
kiedy sercom
nie po drodze...było
moje sny zrywałeś z obłoków
zanim dotknęłam ziemi
myślą
jak jedwab delikatną

Nie potrafię śpiewać jak ptaki
i jak ten płatek śniegu
niesiona wiatrem
wirować zwiewnie
ponad słowami
ale...
dziękuję ci kochany za wszystko

bo w tobie na nowo
odnalazłam...
siebie.

Julka.

dedykowane P.

54 914 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    2 January 2013, 21:32

    Dziękuję Dziewczynki za...zatrzymanie pod tym wierszem...

    Marku....żartownisiu Ty jeden...Na inne...najwyższy czas...by nie rozpamiętywać "wczoraj" ;)))

  • słoneczniki

    2 January 2013, 13:25

    Piękny wiersz

  • 1 January 2013, 22:59

    Po raz kolejny mnie zatrzymujesz.
    Jeszcze trochę i zabraknie mi czasu....
    Na inne ;)

  • Pechowa_

    31 December 2012, 10:13

    Przepięknie piszesz duszą i słowem... :)

  • Gaia

    30 December 2012, 22:01

    Wzruszające wersy. Zatrzymują.
    :)