Menu
Gildia Pióra na Patronite

Posły

Posły, osły,
w polskim sejmie siedzą.
Głowy swoje wytężają,
choć na niczym się nie znają,
Debatują, uchwalają,
choć niewiele wiedzą.
Sprawy swoje załatwiają,
wszystko w d… mają.

183 612 wyświetleń
2838 tekstów
6 obserwujących
  • Victoria Angel

    19 September 2021, 10:08

    Muszą mieć te d... przeogromne! Żeby wszystko pomieścić. :-D