Menu
Gildia Pióra na Patronite

gdy noc światem zaczyna władać ...

posłuchaj
jak ciszą
dzień z nocą się spotyka
poczuj
chłodny pocałunek
pani mroku

otwórz oczy
i tak śnij

popatrz
jak świat zamiera
poświatą latarni oświetlany
szybkim krokiem
spóźnionego kochanka

śnij dalej
oczu nie zamykaj

kroplami łez
napój swą duszę spragnioną
i zamknij oczy
niech obrazy pochłonie mrok
by pustką
nie mąciły spokoju

śpij
otulona kołdrą z gwiazd
a ja wpatrzony w stare zdjęcie
nasycę mą duszę
wspomnień okruchami

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • No_One_

    20 September 2014, 12:10


    No, no, podoba mi się.

    Pozdrawiam ;)