Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie znam Cię, ale czekam

posłuchaj ile we mnie zostało milczenia
zagoiło mi się
a jednak drapiąc zrywam wciąż siebie

siadam w nieobecności
i słyszę jedynie
jak bardzo brakowało nam słów

wtedy byłem wyłącznie nagi
teraz nie umiem ubrać skóry
bez Twoich dłoni

pytasz o ciało
a pies we mnie przynosi kości
pytasz o duszę
a ja o czarne łabędzie

na tych dnach nie ma upojnych w pokutę
piekieł
tylko przeźroczyste jak tęsknota jeziora
na których diabeł karmi gołębie
i z tafli odkaża człowieka

moje źrenice nie wychodzą z Tobą na spacer
a powieki
też już nie moje
obdarte

a jednak coś je zaszywa
i zaszywam się, że spojrzę w gwiazdy
a obok zabraknie mi nieba

może nie jestem już
i nie mam imienia na M
chodzę tam i bez spowrotem
krokom przybliżając skończenia

14 251 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • zatopiony.wrak.

    16 April 2020, 22:00

    nie pytaj skąd się tu wzięłam i po co tu chodzę
    hehe

    niesamowity wiersz. czuję go mocno

  • .Rodia

    5 October 2015, 01:26

    ludzie spadają
    kurtyny tworzą iluzję kontroli

  • .Rodia

    1 October 2015, 18:50

    przywiązany jak kukiełka
    ale nie wiem za które sznurki pociągać
    albo które mnie przywiązują

    nie myślę o tym

    jak tam twoje odteatrzenie
    albo zascenienie?

  • .Rodia

    1 October 2015, 16:16

    uuu

    zawsze jest się bliżej
    albo dalej

    nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy

  • .Rodia

    29 September 2015, 19:08

    he he
    ale groteska

  • .Rodia

    29 September 2015, 09:08

    dobre i to

  • .Rodia

    28 September 2015, 23:50

    ale jest zawsze bliżej albo dalej

    wpierw myślałem że rozum może wszędzie się dogadać
    ale zmieniłem zdanie
    to czucie spładza człowiekanic więc dziwnego że można dotknąć słów których się nie wypowiedziało jeszcze

  • .Rodia

    28 September 2015, 21:17

    musisz ćpać to o się porozumiemy Moja Droga
    nie ma innej drogi do prawdziwego zagłębienia

    wiem że nie jesteś taka
    więc gdyby Ci przyszło do głowy
    to utnij

    i ugłaszcz na kolanach martwe myśli

  • Elizabetta

    26 September 2015, 18:40

    Też Cię nie znam, ale podoba mi się Twój wiersz.

  • .Rodia

    25 September 2015, 15:10

    ja tam wolę z kolą cytryną i 3 kostki
    dżim bima 6 letniego - lepszych trunków mi nie trzeba

    ale wiemy przecież jak się leje
    i z czym już nie miesza
    po kilkunastu kieliszkach

    dzięki że coś po sobie zostawiliście
    udanego łikendu