Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poezjo

Porzuciłam cię na długie miesiące
Nie chciałam byś grzała moją dusze
Zapomniałam jak nadajesz życiu smak
Zmartwiało moje serce
bo chyba czuć nie mogło więcej
A kiedy dotknął mnie Twój cień
A kiedy obudziłaś we mnie głód...
Nie mogę milczeć ani dnia
Życie znów inny wymiar ma
I w moich myślach czule szepcze
Pióro już nie leży w poniewierce
Cichutko w tle Vivaldiiego utwory
i ja
i moje pióro też gra

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • 18 October 2017, 23:48

    :))

  • Adnachiel

    18 October 2017, 22:32

    Hymn poezji.
    Piękny!
    Znów :)