Menu
Gildia Pióra na Patronite

Naturalnie

Porzucić wygodę, wrócić pod strzechę,
pić wodę żurawiem czerpaną.
Zostawić cały ten pośpiech
i nowoczesność nieudaną.

Zaszyć się w głuszy, kłaść się o zmierzchu, wstawać o świcie, bez budzika z telefonu.
Polano dorzucić do pieca,
by obudzić duszę domu.

Chleb upiec bez prądu.
Naturze przywrócić koronę.
To życie trudne, piękne i mądre,
plastikiem niesplamione.

57 050 wyświetleń
468 tekstów
17 obserwujących