Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Porozrzucane litery myśli
krążą po orbicie chaosu
mojego świata

Próbuję uchwycić,
odziać je w słowa.
Nadać kolory i znaczenie.

Tak by wybrzmiały
głośno
sonetem czy krescentem.

Wykarmione treścią
bezimiennych spółgłosek oraz samogłosek
cichutku odbijają się od ścian poezji
zamkniętej na białych kartkach papieru.

8833 wyświetlenia
147 tekstów
5 obserwujących
  • 21 January 2019, 09:35

    Malusia - dziękuję. Tobie również :*

  • Malusia_035

    14 January 2019, 10:44

    świetny wiersz ,a najbardziej podobają mi się ostatnie cztery wersy :)

    Pozdrawiam Carolyno i wszystkiego Dobrego w Nowym roku życzę :)

  • kati75

    10 January 2019, 08:42

    ładnie napisałaś pozdrówka ;-)

  • 9 January 2019, 23:11

    Utalentowana i taka... nieuporządkowana... ;)
    Pozdrawiam. :))