Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiesz...

porozmawiać potrzebuję
proszę… wyszukaj mnie
zatrzymaj w biegu na ulicy
zajedź mi drogę
wyskocz z auta
zawołaj

albo zrównaj swój krok z moim
wypełnij moją dłoń swoją
przeprogramuj mnie
nowe loginy wstaw
hasła dostępu zmień
odśwież

stań przy mnie
zajrzyj przez moje oczy
zastanów się czy głębi ich chcesz
ramieniem osłoń
przygarnij
podziel się ze mną sobą

czekam cię mocno…
przesiej moje myśli
połącz ze swoimi
zatrzymaj czas
chciej mnie czuć i słuchać…
lecz nie mów nic –

piękne słowa ociążają mnie
usłyszałam ich tysiące
bez pokrycia się okazały
nie wiem co z nimi zrobić
może jak wcześniej tęsknotę i uwielbienie
wystawię je na parapet?

aktualny czas

33 770 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • Monika M.

    6 June 2020, 11:10

    Papużko, Twoje życzenie się spełniło! Słonko świeci i grzeje. A TE... zagryzam już truskawkami;).

  • Papużka

    6 June 2020, 06:30

    Mam nadzieję, że będzie to słoneczny dzień - to chociaż ogrzeje je słońce... Słowa są nic nie warte, kiedy kończą się tylko na słowach.

    Dlatego często milczę w działaniu.
    Pozdrawiam :)