Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienny spacer

Po rozłożonym żółtawym kobiercu
trzeszczą stawiane wolniutko kroki.
Krajobraz maluje w zmęczonym sercu
jesiennego dnia złociste widoki.

Błyszczą nieśmiało promienie słońca
wśród ognistych koron jesionów i klonów.
Zapach jesieni chłonęłabym bez końca
lecz nie zatrzymam przemijania dzwonów.

Zaniknie znowu ciepło promieni słońca
Wraz ze zmiana tych krajobrazów.
Nadejdzie pora bardziej mecząca
Zatęskni dusza do złocistych obrazów.

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • misiek45

    20 October 2013, 23:00

    Jesienny i piękny wiersz Iwonko-pozdrawiam miło na dobranoc:)

  • Pechowa_

    16 October 2013, 15:29

    Jesiennie tak pięknie... ;)

  • M44G

    16 October 2013, 12:51

    Pięknie słoneczne kolorowo wręcz jesiennie. Ciepło pozdrawiam.

  • 16 October 2013, 12:37

    Drzewa złoto rzucają nam do stóp.
    Fajne. :)

  • Albert Jarus

    16 October 2013, 11:44

    piękny... piękna jesień

  • Gaia

    16 October 2013, 09:04

    Jesień ma w sobie to ... coś
    i czerwień, i złoto,
    i tęsknotę
    :)

  • onejka

    16 October 2013, 08:40

    tu się z Tobą zgodzę jesień bywa urocza i dodam - gdy nie pada ;)

  • I.Anna

    16 October 2013, 07:50

    A tak sobie pospacerowałam, jesień bywa urocza