Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mea Culpa...

Porażeni emocjami,
Dotykają boleśnie,
Każdego bliskiego.
By ugodzić w serce…
By trzymać nóż w ręce…
By zamienić imię z szyderstwem…

Zamiast potrójnego,
W pierś uderzenia.

Ich słowa, ziarna gniewu.
Kiełkują szybko,
Owocują krwawo.
Ludzie odchodzą,
A oprawcy myśli…
Dusze wtem posiadają.

Zamiast podwójnego,
W pierś uderzenia.

Ciężko podnoszę…
Zapadłe już płuca.
Gdyby dano mi wybór,
Lecz chwile nie wrócą.
Bo byłeś aż metą,
Celem, wyzwaniem.
Dziś stoję w miejscu…
Gdyż ranisz…Kochanie…

Zamiast uderzenia,
W serce strudzone.
Mea maxima culpa,
Opuszczam głowę.

http://www.youtube.com/watch?v=V06Fq1A_9Bc

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • Seraphim

    23 January 2014, 17:20

    "Erige cor respice et vide eorum" -Unieś spojrzenie i patrz przez nie sercem

    Gdyż rozum się myli a serce nigdy