Menu
Gildia Pióra na Patronite

Idzie deszcz

Poranny pejzaż
ma matową twarz
sinieje nieba
skupiony odbyt

- będzie ulewa -

O świcie ciężar nocy
wije sińce w oczodołach
tu przy starym stole
nad kawą noc kona

- niebo coraz cięższe -

Zachrypnięty chmury oddech
odkrztusza flegmę zieloną
i zrywa podmuchem kwieciste welony czereśniom
w sadzie
a te nieugięte
w wietrze tańczą...

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • PetroBlues

    15 May 2019, 16:01

    Nie zawodzisz... Pozdrawiam.