Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poranny pospieszny obraz

Poranek
i zmarszczony na twarzy
dworzec kolejowy

Dwa perony zamknięte
czerwonymi światłami
przy torze
i w kałuży odbita latarnia
z trzema zakonnicami
pod słupem

Wrona mordę drze
rzucając wołanie
w aksamitny poranek
i człowiek z kefirem
popija nocną balangę.

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!