Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja dziewczynki

Poranek...
Budzi mnie kolorowy kanarek.

Wstaje z uśmiechem na twarzy
i zielona łąka mi się marzy.

Mieszkam w złotym,
dużym zamku.
Byłam w każdym zakamarku...

Mam Roszpunki długie włosy,
by móc co noc zaplatać rude kłosy.

Śnieżki serce też posiadam
i dobrocią co dzień władam.

Pomagają mi krasnale.
Przy czym nie marudzą wcale...

A mój piękny książe z bajki,
co noc śpiewa kołysanki.

Swą miłością mnie utula,
i dobrocią wciąż rozczula.

Ludzie tutaj są życzliwi...
Kochający i prawdziwi.

Choć to tylko są marzenia.
To ja wierze w ich spełnienia!

39 406 wyświetleń
324 teksty
77 obserwujących
  • NaRcYzek

    15 May 2011, 10:31

    Tez tak sądze.
    To miło spędzony czas;]

  • NaRcYzek

    15 May 2011, 10:22

    bardzo dziękuje.
    Ja juz się uśmiechnęłam.
    I myślę,że niebo też się uśmiechnie;];]

  • Seneka 18

    15 May 2011, 10:21

    Nio tak, ale...po przeczytaniu takiego wiersza uśmiech rozwieje deszczowe chmury i wzejdzie słońca...:)

  • NaRcYzek

    15 May 2011, 10:19

    heh... taki bardziej na wesoło...
    bo deszcz tak leje:D

  • Seneka 18

    15 May 2011, 10:18

    Twój wiersz niczym radość o poranku...:)