Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Mikołaj...ki "

Poprzez doliny poprzez lądy niezliczone
góry śnieżnym pyłem zasypane
mkną w złotym zaprzęgu renifery dwa
z hojnym Mikołajem
w saniach prezentów wiezie tysiące
każdy kokardą pięknie przewiązany
ten dla dzieci, ten dla taty, ten dla mamy

i tylko ja...

nie chcę dziś prezentów żadnych
chociaż wiesz że dla ciebie
cały rok grzeczna byłam
czasami jak
Kevin, który sam został w domu
czasami jak
legalna blondynka
która w sądzie ze złem...
uśmiechem i sercem walczyła

a kiedy wszystkie podarunki
rozwieziesz i niejedna dusza
poczuje się jak w raju
wracaj
bo ja nie chcę prezentów żadnych
chcę ciebie mój...

" Mikołaju"

Julka.

54 867 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    9 December 2011, 13:20

    Też lubię tę piosenkę Ewelino :):) magia świąt zaczyna działać...

    a wiersz.. taki z przymrużeniem oka, oby rozbawić tych którzy prezentów nie dostali :):) i zapomnieli, że Mikołaja w domu mają :):)

    Dziękuję za komentarz, życzę przyjemnego weekendu
    J.

  • Elizabetta

    6 December 2011, 17:47

    Skojarzyło mi się z tą piosenką " All i want for christmas is you", uwielbiam ją, wiersz super:))

    pozdrawiam:)