Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczęścia kwiat.

Poprosiła Go o szczęścia kwiat
Przemierzył wiele krain
Rzec by można, cały świat
Lecz nie było takich roślin

Szczęście dla Niej znaleźć chciał
Wrócił, szczęścia znaleźć nie zdołał
Powiedział, że Kochał i skonał
W smutku pogrążyła się Ona

Morał jest krótki i niektórym znany

Szczęście mamy blisko
Ale i tak tego nie zauważamy

Nie szczęściem, klejnoty i perły
Kwiaty rubinowe ze szklanych gór
Największym skarbem i szczęściem
Jest życie z Kochającym Nas sercem

https://www.youtube.com/watch?v=AGaCDLxQfqY

66 690 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    16 October 2014, 10:53

    Dziękuję serdecznie, życzę miłego dnia.

  • Breath...

    16 October 2014, 07:43

    No właśnie. :)
    'Największym skarbem i szczęściem
    Jest życie z Kochającym Nas sercem '
    Brawo. :)

  • M44G

    12 October 2014, 22:01

    Serdecznie dziękuję. Miłych snów życzę.

  • M44G

    12 October 2014, 13:16

    Ewelinko i Krystynko, Dziękuje Wam i ciepła życzę.

  • Elizabetta

    12 October 2014, 13:12

    Bardzo ładne wersy i mądre:)

    Miłej niedzieli

  • krysta

    12 October 2014, 13:12

    pięknie.
    pozdrawiam w niedzielę :)