Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kolejna notatka

Popołudniowe słońce
przeciska się między konarami
śpiących drzew
srebrzyste promienie
obtoczone w złotej panierce
ciepłego brokatu
pulsują jak strzały
w krystalicznej wodzie
miedzy pstrągami

Zima

Ludzie stoją za szlabanem
w maseczkach
oddychają niepokojem
przejechał pociąg
podniosła się rogatka
przeszedł człowiek o kulach
zionący alkoholem...

21-12-2020 r
Na przejeździe kolejowym
w Bolesławcu.

127 827 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • finezja

    21 December 2020, 20:49

    Kolejny kadr życia. Pozdrawiam 🙂