Menu
Gildia Pióra na Patronite

Natura nie umiera

popatrz na zboże
zieleniło się
szumiało
w rytm arii pod obłokiem
wygrzewało się w słońcu
nabierało
karatów złota w kłosy
gdy minął czas wzrostu
pozostała tu pustka
szare ściernisko
lecz to co najważniejsze
ziarno
daje nowe życie
widzisz
nabieraj karatów złota dla strun duszy

56 980 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!