Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaczarowana ulica

popatrz kolejny listopad
co w bieli nam się śni
wracamy do siebie
choć ścieżki przysypane śniegiem
przyszłam
bo na mnie czekałeś
jak nigdy nie czekał nikt
i jesteś mi
tutaj na ziemi
początkiem tego
co w niebie

mojemu mężowi, 10 lat później...

137 611 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 30 November 2014, 23:45

    Czary... :)

  • Rikitikitawi

    26 November 2014, 20:19

    ...a w niebie źle się zacząć nie może ;)

  • Gaia

    26 November 2014, 17:26

    Czasem mimo chłodu całego świata
    jest dokąd i po co wracać
    choć został tylko zarys pamięci
    a czasem nie...

    Wzruszające Madziu :)

  • giulietka

    26 November 2014, 15:46

    Marianno, niezwykle miło czytać takie słowa, dziękuję.
    Tomku, zawsze można zacząć od początku, bo:
    "nigdy nie wiadomo, mówiąc o miłości, czy pierwsza jest ostatnią, czy ostatnia pierwszą"
    Miłego wieczoru Wszystkim;)

  • nicola-57

    26 November 2014, 15:11

    Delektuję się tym tekstem i cieszę się, że pięknie jesteście!

  • giulietka

    26 November 2014, 15:01

    Mam nadzieję;) dzięki Elu.

  • Naja

    26 November 2014, 14:48

    Piękna dedykacja :-)

  • giulietka

    26 November 2014, 13:06

    :) trzymam za słowo

  • giulietka

    26 November 2014, 12:40

    Dziękuję Wam, bardzo, że zajrzeliście do mnie dzisiaj;)
    Pozdrawiam ciepło:)

  • onejka

    26 November 2014, 11:40

    w miłości, żaden listopad, żaden śnieg...niebywałe strofy
    :)