Menu
Gildia Pióra na Patronite

* WIERSZ PRZEŁOMOWY *

ponoć Bóg na to pozwolił
bym stracił dom przez Szatana
bo już nie wiedział co ze mną zrobić
abym go wreszcie odnalazł

to raczej stać się musiało
bym w końcu się opamiętał
wkrótce urodzinową Wielkanoc
będę świętował u Brata Alberta

i chyba na cud jakiś liczyłem
że będę w stanie temu podołać ...
po pracy aż do rana po mieście chodziłem
czekając aż przeznaczenie
gdzieś mnie zawoła

i wszystko idealnie się złożyło ...
w pracy ze względu na implant jednak mnie nie zatrudnili
więc uderzyłem po ostateczną pomoc
i na szczęście tam dla mnie przychylni byli

dziś piszę ten wiersz przełomowy
ze schroniska dla bezdomnych mężczyzn
i nim rozpoczynam ten rozdział nowy
w którym z całych sił będę walczył o przetrwanie i szczęście ...

* KSIĘŻYC *

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!