Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

Poniesiona wiatrem nadzieja zielona
W łanach zboża tonie
Toć lipiec dokoła
Darzy się w tym roku
Oj! To pięknie wróży!
Jezioro falując szemrze i mazurzy
W koszulinie białej
Kłos do serca przyłóż
On ci jadłem, piciem
Nie trza większych wygód
Zachód słońca ściernisko
Czerwienią zaścielił
Styga stygę zaszła
Urodzaj weseli...

198 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
  • Maciek Zz

    24 May 2020, 17:11

    po rżysku boso? cóż
    darmowy masaż stóp ;)