Menu
Gildia Pióra na Patronite

chrzest

po narodzinach
w szpitalu zorganizowano chrzest

kroplą wody ostrożnie
narysowano znak krzyża na czole
nie oczekując cudów
gładząc główkę
szepcząc dziękczynienie

dziewczynce nadano imię nadzieja
powiedzieli wada śmiertelna
na pewno nie przeżyje do porodu

wytrzymała dwa długie dni
błąd statystyczny

(2019)

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!