Menu
Gildia Pióra na Patronite

całe szczęście

pomyślałem zasępiony:
szukałem kiedyś pierwszej gwiazdy
w wigilijny wieczór
dziś nie odróżniam śniegu ubiegłego
od ubiegłejszego

przygarbiony przegapiłem zaćmienie słońca
w zabieganiu nie napchałem w kieszeń
perseidów sierpniowych

zmartwiony i kolokwialny
całe szczęście zapomniałem
ile radości może sprawić
naburmuszony kasztan wlatujący za kołnierz

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    12 August 2019, 08:16

    :)

  • kati75

    12 August 2019, 07:45

    przyczytałam kilka raz juz ,cofnęłam sie by go zabrać ze sobą;-)pozdrawiam