Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znowu zwariowałem

Pomyślałem - odkurze gitarę
Nie pamiętam jej , nie pamiętam
Wiesz, myśl o Tobie sprawiła to
Że powiało bluesem, cicho i smętnie

Otworzyłem futerał, wtuliłem się we wspomnienia
Straciłem giętkość palców
Zaboli kolejny raz, powrót
Do improwizacji w rytm serca

Ale ty jesteś tu , jesteś obojętna
I ja jestem szczery w wypowiedziach
Wokół mrok smutek i ból
I powstaje i zachwyca blues

15 741 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
  • solange1969

    19 July 2021, 09:48

    Swietny wiersz a blues jest ze mną od wielu lat,pozdrawiam :)

  • I.Anna

    10 July 2021, 07:40

    Są słowa przy których zatrzymujemy się na dłużej...
    A te słowa tu określone mnie poruszyły... A może to dlatego, że gdzieś głęboko trafiają w coś ważnego dla mnie...
    Pozdrawiam.

  • 1 July 2021, 19:12

    Miło mi, dziękuję. 😉