Menu
Gildia Pióra na Patronite

maria mag_

pomyślałam życzenie
i spadło niebo

odsłaniając skórę cienką jak pergamin
rany i inne
tatuaże

a że
ja(k) wąż
wyślizgują się mi twarze
piekło

umieramy cicho
każde w swoim
a jedno
.

nie staraj się dostrzec

bo miłość się dzieje
kiedy nikt nie patrzy

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • Papillondenuit

    10 August 2012, 12:54

    wyrwany..
    z kontekstu
    z serca
    z piekła

    dzięki Aguś

  • Papillondenuit

    9 July 2012, 13:15

    wiem Kasiu
    mi też ta część najmniej się podoba, jednak nie jest to wiersz, który chciałabym zmieniać, bo nie należy do 'warsztatowych'
    urodził się dość spontanicznie

    Gaia - chyba zazwyczaj właśnie tak :)

    dziękuję

  • Gaia

    9 July 2012, 12:00

    Im ciszej, tym bardziej
    :)

  • 9 July 2012, 09:58

    Popracowałabym jeszcze nad nim (od a że do a jedno - zgrzyta trochę).

    Ale całość ładna, dobra. Końcówka mnie miażdży :) Pozdrawiam.