Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdyby

Pomyśl tylko kochany
jak moglibyśmy być
mną i Tobą
gdyby nie cały świat

moglibyśmy zaszyć się
w zaciszu cichym z chmur
gdzie poznałbyś smak
truskawek
w czekoladzie
na kącikach mych warg
rozsmakowałby się w nim każdy
najmniejszy
najdelikatniejszy
skrawek Twojej skóry
i tam w zaciszu
po cichu
zajrzałabym w głębokości Twych źrenic
które pochłonęłyby mnie
bezreszty
w głąb kobaltowych przestworzy

byłabym sobą
a ty Tobą
bezreszty zatraceni
w najpiękniejszym z aktów sztuki
jaką podziwiać mógłby księżyc
od początku jego istnienia
gdyby nie cały świat

10 088 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!