Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 13 April 2016

O cioci która złorzeczyła wszystkim raka

Po mojej ciotce w notatniku
pozostała wzmianka
a ona
ciągnięta za siwe włosy
została zabrana przez raka

W jej mieszkaniu
ktoś wywiesił nowe firanki
wymalował sufit
wymienił klamki

Po ciotce został pies
do apteki oddano tabletki
przeterminowane
życzyła wszystkim źle
odchodząc bez protezy
wypowiadającej przekleństwa
w szklance.

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Malusia_035

    19 April 2016, 20:39

    bardzo dobry wiersz ,gratulacje :)

    Pozdrawiam :)

  • sprajtka

    13 April 2016, 10:36

    Dobrze Cię tu widzieć, chociaż dla mnie i tak już od dawna stoisz na podium:)Pozdrawiam i gratuluję

  • 13 April 2016, 10:34

    ;):):): ostanie trzy wersy mnie urzekły

  • onejka

    13 April 2016, 09:23

    W końcu ktoś zauważył Poetę na tym portalu, chwała mu.

  • Papużka

    12 April 2016, 20:07

    :) jak zawsze markowe

  • 12 April 2016, 11:12

    I tyle po niej zostało, i tyle po nas zostanie.

  • onejka

    12 April 2016, 11:02

    hmm ... smutny pośmiertny esej