Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tajemnica

Pomogłeś jej i obiecała, że kiedyś pięknie się odwdzięczy,
że gdy będzie mogła mianem swym poręczy,
że zadba o Ciebie w zdrowiu i chorobie.
I wtedy w burzy myśli sam przysięgałeś sobie,
że pozna Twoją dobroć. I dałeś jej schronienie,
pod Twym dachem korzystne odkupienie.

Pokłada w dom Twój najszczersze działania i chęci.
I jest z Tobą z miłości, a nie dla pieniędzy.

8505 wyświetleń
45 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!