Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 18 February 2020

o procesach długotrwałych

pomiędzy to co było w dniach w nocach nieznośne
nie wkładam mokrych spojrzeń
serce to nie kufer a jednak
zapełnione

pośród cudów świata jestem tylko gliną
która od słońca zziębniętej
nie odwraca
twarzy

kruszę się moją ciszą
wierząc

że sens miało
i zdarzyło wszystko

co miało się zdarzyć

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • zatopiony.wrak.

    18 February 2020, 17:27

    piękne.

  • Kamil Borkowski

    17 February 2020, 23:24

    Dzięki, Ula.

  • 17 February 2020, 23:06

    Warto było sobie o nim przypomnieć

  • 16 February 2020, 23:49

    Czas, to stary oszust, nie używałbym go do tego. ;)
    Dobranoc. :))

  • luterin

    26 April 2014, 18:43

    Barefoot, nie spodziewałam się takiej opinii.
    Jest mi bardzo miło.

    Yestem, Przedwczesne mówisz ? Myślę czasem, że bardzo spóźnione...:)

  • 17 April 2014, 23:14

    Śliczne, ale jakieś, hmm, przedwczesne? ... ;)
    Pozdrawiam. :)

  • Barefoot

    17 April 2014, 14:16

    Nie często czytam tutaj kompozycje przemyślane, ten należy do chlubnych wyjątków.
    Autorze, to doskonały w proporcjach wiersz.